h0nGo3o. 發表於 16-4-2012 00:08:05

投訴版主Hellkite

投訴人:h0nGo3o
投訴對象:Hellkite
有關版塊:巨商交易專區
有關連結: http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4342085&extra=page%3D2

有關位置:2-3 (天日可能會沉)
投訴內容:版主唔做野 扣分一次扣
其他意見:

以上表格未能太詳盡講解事件 請望下..
事源係我 一個星期前左右(必過7日) 係巨商交易專區開左個post
跟住我見佢沉就推
推左好耐直至 4月15號既8-10時 俾人狂扣分
我問返人係話我洗版

我唔洗洗版既定義(可能我無睇規條,但我相信唔會有好多人都會睇足)
唔知點解一個就扣40樂點 扣左勁多個 最後禁言唔知講禁幾日
人地版主扣都係扣5 扣10

我唔明點解可以一次過扣 事前唔俾警告 我都唔知咩事俾人扣
仲要扣咁多 個版主勁多日唔做野 一做就一次過扣 對我極唔公平
無警告 +我唔知咁樣叫洗版 無心者失 都要咁 仲要禁埋言
佢唔做野 就攪到我無啦啦受傷多左 呢家好煩..

要求:唔好扣咁多樂點(起碼有返五級以上)同埋叫返d版主每日做野 有違規就俾警告 同扣少少先
咁起碼人地知道 犯咩事 以後唔做 重犯另計

要求2: 唔好再禁我言

要求3: 交易post可重開 (前提要ac重開先得)

如果以上要求樂古都唔同意既
我都希望有酌情權 俾我copy返個post d字
因為我唔想再打過 (重開post 1小時or some idea)

最後..想講 我係無心者失 不是故意
玩論壇都係想開開心心
無必要 要做到咁囉

求此區版主盡快解決 ,無論投訴是否成功
還望一個結果
我並非覺得自己無責任
只是覺得版主處理手法好有問題

Hellkite 發表於 16-4-2012 17:24:23

會員發帖前請先查看置頂版規,如遭扣分將不接受任何解釋:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4245607

交易帖為數不少 版主不能夠全部檢查
版務我是有處理 只是沒有為意閣下如此嚴重違規
特事特辦 問題嚴重者相對地刑罰過錯 犯規次數之多 相信足以直接將閣下禁言14天
閣下所犯的是版規二
推文時間需與最後回覆相隔一定時限,如有違者,扣20樂點處理 (緩衝時間為五分鐘)
基本時限為五小時

沒有細數但除卻每次閣下睡眠時間之相隔的推帖 幾乎全部違犯版規
http://www.nakuz.com/bbs/stats.php?type=modworks&uid=789271
我每日提升版規帖子約7次 相信閣下絕對是有機會看見的

在此亦希望所有發帖的會員在發帖前先看清楚版規

h0nGo3o. 發表於 16-4-2012 18:09:12

20樂點? 你好似扣左40樂點一個
同埋我推左成一個星期你以上你都無為意
一次過扣 係咪想攞人命?
我無睇版規 我有責任
但係咪有必要一次過扣 仲要禁埋言呢
如果我推貼一次你就發覺呢?
我係巨商區度違規 個ming.l 好快就扣5 扣10樂古
唔知點解你做野咁慢 7日都唔做野 一次過黎攪
我頭幾次唔岩 你即扣我即時知咩事
你一次過扣 唔知想點

如果我第一次犯你就捉
我唔重犯 咁你會5會禁言
我好難唔覺得你係度 ''線''緊我嫁wo
我同你無怨無仇 我投訴唔係話要咩面子 攪到你落台之類
我只係想我ac 可以重開 唔洗再禁言 繼續賣野
只要我知道我犯咩事 我一定唔會重犯 謝
最後重申 ,我有責任, 但你都有責任
希望唔好將 傷害放晒係我度

Hellkite 發表於 16-4-2012 18:42:22

回復 3# h0nGo3o.

版規是死人是生
版主會因應事情嚴重性而進行彈性處理

閣下違規帖數應在50之內但超過25帖
由於嚴重違規固此直接禁言
若有必要我會重新點算一次

再重申一次 我有疏忽並不代表我不處理版務
只是留意不到 一發現舉報我亦儘快處理

版主不是每天要對著電腦24小時 一有新帖要即時檢查是否違規

h0nGo3o. 發表於 16-4-2012 18:46:13

扣分既意義係想人唔好再犯
但你第一次扣
我諗呢d唔會計重犯
事情有幾嚴重呢
我又唔係專登洗版既又
誤殺都有輕判

如果版規係死既
咁我個貼沉就推係人之常情
如果我有心犯既
我一日可以推百幾二百次
如果版規係死既 你鍾意點封就點封 點扣就點扣
你話個''我''字係 敏感字眼 要扣我1萬樂點
咁係咪又得?

我無話你要24小時對住電腦
但係有咩可能做到7日唔理 一次攪

如果你堅持你自己係無責任既
我無野好講

Hellkite 發表於 16-4-2012 19:05:54

回復 5# h0nGo3o.

是留意不到 我亦沒有時間每日檢查200多個帖子是否違規
否則亦沒有設置舉報帖的必要

喔 照你所說 管理員和超版管理擁有全樂古的管理權
http://www.nakuz.com/bbs/stats.php?type=posts
每日數千帖是否要全面翻查

就由閣下知道自己不留意版規而違規卻以這種態度回應令人討厭
版主的責任是檢查所屬區域有沒有違規帖 但亦不可能全面檢查

我有錯是我疏忽了 但別忘記犯規的卻是閣下
犯規了然後理直氣壯說對方有錯

每日有人犯罪警察是否必定要即時作出拘捕行為?
那香港要有幾多警力?

我在收到舉報時已從速處理
我肯定自己有處理版務 這我問心無愧

h0nGo3o. 發表於 16-4-2012 19:07:56

回復h0nGo3o.

是留意不到 我亦沒有時間每日檢查200多個帖子是否違規
否則亦沒有設置舉報帖的必要

喔...
Hellkite 發表於 16-4-2012 19:05 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
我無話我無責任 由頭到尾
唔知點解我係巨商開個貼 話你
唔知點解會有咁多人插呢^^
如果錯既係我 唔知點解又會有人幫我呢
如果你本身份人無事既 唔知點解會俾人炒過呢

照你咁講 警察唔洗行bi 囉^^

同埋你好似迴避左你扣40樂點既問題
規距係死人係生
咁係咪扣幾多你話晒事 封人ac又得 扣咩都得
咁咪同黑橙一樣囉
將心比已 當你係咁果陣 你咩感受先啦

Hellkite 發表於 16-4-2012 19:09:23

回復 7# h0nGo3o.

煽風點火多的是

閣下嚴重犯版規 是不爭的事實
會員有責任去先看版規再發帖

h0nGo3o. 發表於 16-4-2012 19:10:13

回復h0nGo3o.

煽風點火多的是

閣下嚴重犯版規 是不爭的事實
會員有責任去先看版規再發帖 ...
Hellkite 發表於 16-4-2012 19:09 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
你7日唔做野 我推咁多次你都留意唔到
係你失責
你7日先全部扣 唔通你又無責任?
呢d都係是不爭的事實

同埋你唔好迴避一樣野
你話香港無咁多警力 唔洗即時處理
咁行bi既意義係邊? 就係為左睇下有無人違規
人地推咁多次貼 你都可以話睇5到 7日呀 7日唔係一個短既時間我好想講
如果你無時間放係樂古既 唔該唔好做版主
做版主就要有應有既責任

大家都有責任 我只係唔明白點解我認左
你仲可以將d責任推到一乾二淨
自己岩 人地總會係錯晒果個
有個樂古玩家家話:呢位版主真係無得輸
咁事實呢家係咪又放係眼前

就由閣下知道自己不做好''行bi''既工作而失責卻以這種態度回應令人討厭

Hellkite 發表於 16-4-2012 19:19:37

回復 9# h0nGo3o.

交易區帖有幾多你知道嗎?
我是否有必要全部審查?
連版規都不看是否應先檢討?

做版主是一種義務不是一種責任
版主有責任但是不是絕對

警察巡更是否可以防止全部罪案?警察不能即時拘捕犯人是否錯誤?
犯人食髓知味已繼續犯案被捕時是否怪責警方沒有即時拘捕他?
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 投訴版主Hellkite