benting310 發表於 28-4-2012 09:53:06

投訴會員AlonEsTaR作出人身攻擊,又不為自己的言論負責任

投訴人:benting310
投訴對象:AlonEsTaR
有關版塊:cso
有關連結: http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4346638&rpid=33600462&ordertype=0&page=11#pid33600462

有關位置:106, 119, 121, 125, 128, 152

投訴內容:事緣樓主在post 中打了自己的稱號出來, 我跟他說沒有所謂,
AloneStar 他認為這些是無意義, 這本來不是問題.

但問題是, 他在#121 作出攻擊性的言論, 作出人身攻擊及侮辱性的言論
說因為我做d 無意義的東西, 我是一件社會垃圾, 什麼幼稚小朋友
本人已經說明意見不同的地方,亦已要求Alonestar 道歉, 告訴他已經作出了人身攻擊,

他卻在#125回應: "其實咁就叫人身攻擊,你放上高登,又會唔會比人笑呢?
打大段字又唔代表系大人,看事情總不能太表面對吧
我唔係指你年齡上係小朋友,而係行為"

版主kissopen222 曾在#131 嘗試作出調解,
並要求過Alonestar為自己作出的言論道歉, 以及收回言論
但Alonestar 到目前為止, 不但沒有作出道歉, 而且更不肯收起言論 刪除留言

本人已經是一位成年人, 亦也有一份工作, 對社會是有貢獻的
本人被這樣罵後, 感到極大侮辱及莫名其妙
亦多次提醒及要求Alonestar作出道歉, 而且更收起言論
但他仍然不知悔改, 不為自己作出的言論負責任
多次推說無意義, 不想談下去

本人不明白, 亦感到極度憤怒
- 為什麼要把高登作為評審準則, 為什麼要將樂古跟其他論壇相提並論?
- 只是幾句說話, 他便魯莽地批評我是一件社會垃圾,幼稚小朋友
- 仍然不知悔改, 不為自己作出的言論負責任, 不肯道歉, 不肯刪除言論

希望各管理員明察! 並希望管理員能夠去嚴肅考慮和處理這個投訴, 及對他作出處分! 為本人還一個合理的公道!謝謝!
建議BAN他的ac 一段時間, 及作出扣分/樂點的懲罰!
版主kissopen222 說他願意做証!

AlonEsTaR 發表於 28-4-2012 19:13:37

點極都唔化我冇話說
最近會較為忙,而且我地不停嘈落去都係講唔通,再嘈;意義在哪?
我唔會因為禁我言一段時間/樂點罰而作出任何改變
最後希望你呢位成年人,經一事長一智

benting310 發表於 28-4-2012 20:21:28

點極都唔化我冇話說
最近會較為忙,而且我地不停嘈落去都係講唔通,再嘈;意義在哪?
我唔會因為禁我言一段時間 ...
AlonEsTaR 發表於 28-4-2012 19:13 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

第一,我根本無諗住同你嘈,大家都是講道理、以事論事。
第二,我從來沒有想過改變你任何東西。
第三,我什麼經一事長一智?因為說了幾句,所以我活該被罵社會垃圾?我自己有份工作,我對社會有貢獻,你沒有資格說我是社會垃圾。
第三,是你的言論過激,你死不悔改。我要求道歉。你需要為自己作出過的言論負責任。

希望各管理員看到這位會員的言論!
這位會員,之前言論過激,作出人生攻擊,而卻又拒絕道歉,死不悔改。
上到來投訴區,他還是依然故我!
望各管理員明察!並對他作出處分!
還本人一個合理的公道!

AlonEsTaR 發表於 29-4-2012 11:15:45

回復 3# benting310

你所有疑問我遲D會pm你解答,本人現在有其他重要事要忙   要罰就請隨便不過都係希望你會成熟d,我自己都一樣會,更加希望你都會

benting310 發表於 29-4-2012 12:16:27

回復benting310

你所有疑問我遲D會pm你解答,本人現在有其他重要事要忙   要罰就請隨便不過都係希望 ...
AlonEsTaR 發表於 29-4-2012 11:15 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

為什麼要無啦啦屈我唔成熟? 我何時有? 我向來都是十分成熟穩重, 嚴肅地處理我和你之間的問題!
你說我不成熟? 你的指控是毫無根據, 很不負責任!
我要求你道歉, 並為你自己所作的言論負責任!

管理員, 請看! 他無啦啦屈我!
他毫無根據, 誇大其詞地話人社會垃圾, 侮辱人地, 沒有道歉, 現在他卻又叫人成熟D,
我不明白, 他去到這地步, 沒有道歉, 還要指控我! 而且是莫名其妙的指控!
他真的是死不悔改!
建議給他處分!
望各管理員明察! 還本人一個公道!

AlonEsTaR 發表於 30-4-2012 11:19:18

回復 5# benting310

既然你堅持要煩住哂咁唯有逐一解釋冷靜點,你話我冇根據其實我已經重覆左好多好多好多好多好多次
就係你堅持認同將2樣唔相干ge野冇埋一齊,即無意義
類似問題請不要重覆這麼多遍好嗎?故此,我認為我無須為到"認為你唔夠成熟"一事而去道歉
莫名其妙?你的說話就真的是莫名其妙

Nuoer.S 發表於 30-4-2012 11:44:27

雖然我好唔明白點解20歲既大學生就行為一定唔可以幼稚?
我係法庭甚至見過有被告好幾十歲一樣點唔化...
不過, 既然被投訴人的確有作出侮辱言論
已扣100分處理

benting310 發表於 30-4-2012 12:26:13

雖然我好唔明白點解20歲既大學生就行為一定唔可以幼稚?
我係法庭甚至見過有被告好幾十歲一樣點唔化...
不過 ...
Nuoer.S 發表於 30-4-2012 11:44 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

謝管理員:)

再補充, 他的指証是毫無根據。我是好嚴正成熟地處理我和他之間既問題, 大家有目共睹 :)
無論係post/留言, 全部都可以睇得返哂:)

管理員講得啱, 又或者舉例說, 就算做左版主/管理員, 版主/管理員既行為都唔係一定唔幼稚 :D

AlonEsTaR 發表於 30-4-2012 16:47:56

既然全部人都係咁就冇得救
你完全冇正面去回應"無意義"
我毫無根據?你自己睇番你所發過ge帖就會知道你係幾咁虛偽
仲有,我主要針著ge地方並唔係幼稚,而係你立場支持做一些沒意義的事
認真點吧所謂的成年人
我好像比你更加認真的說,別笑
其實我真係完全睇唔出你成年人,一個自稱成熟ge成年人理解能力可以差成咁?
檢討下吧,比管理員扣分ge果度,我話你果度語氣係重了點
但係我始終唔認為我對果篇測槍文ge睇法有錯
佢始終係做緊一d無意義ge事.而你,就係反對我

Nuoer.S 發表於 4-5-2012 20:31:22

這裡處理的並不是誰比較成熟
而只是有沒有違規
既然已經處理完畢, 關帖
頁: [1]
查看完整版本: 投訴會員AlonEsTaR作出人身攻擊,又不為自己的言論負責任