打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 單國明女,3將~~求大神指點

1.明女唔玩神唔轉國
就祖,燕,印象啦  
生死主角好重要 由其是早期明女
祖燕印象係神裝既話有明女補血
最終有一日可暴走冰蟹 但冇金就應該會死兵
至於天使係暴走場瘋狂補膜都有用 可以考慮同祖掉位
不過我習慣用生死主/將+召物出去頂既打法 所以會揀用祖而唔用天使
2.或者可以用祖,天使,印象(但呢個組合要視乎MP用量而定)
用得3帥一定會帶幾隻MP女,用生死去1隻 MP女+明女補天使黎保不死
呢3帥可能會麻煩D 要經常開生死俾MP女
但就可以做到3帥唔洗燕而多MP女陣既優勢
而亦都可以用天使黎輔助冇咁易死兵

個人意見:單國明朝3帥,補MP係可以用MP女代替 但生死不能代替 所以係單國冇金巨情況下 祖係必備 燕可以先轉入倉再考慮使唔使用
3帥多既係兵位 冇必要咁早轉燕
回復 支持 反對

無奈試試 發表於 2-3-2017 18:28
做咩一定要印象....好跟風
明女都可以做主力吧,又唔洗解封權能
將個明女升到210上司令套,食大智用220杖已 ...

主角用杖升 認真答你
唔係唔得 但係好曬時間 又吃力 打食魂都仲可以 但一入到冰城就見真章
低LV主角呢個年代用神裝帥吸升會快過自己打
明女做主力打緊食魂個陣 印象已經可以飛去打冰城  時間上真係會差好遠
主角LV冇得入倉 所以都冇乜必要轉做主力升  (當然重生/想快D封頂就另計)
另外用馬車其實OK 但基於食法同神裝原因既話用印象會好好多 係印象多解封同用句刀貴少少 但整體上加體冇咁易死又谷到戰
不過唔同人都有唔同既玩法 鍾意明朝用項羽既話都已經好好玩好開心
打機姐自己開心就得 自己想點玩就點玩
D文字睇過就算
GAME玩人定人玩GMAE
回復 支持 反對