打印 上一主題 下一主題
收起左側

jupas 放榜區

原帖由 HKwww 於 3-8-2008 06:05 PM 發表

中大好多NOBEL PRIZE HOLDER添
不過果D人唔係教你果個

u mean physics 果d ?

chem 果個係台灣[[tk_30]]
回復 支持 反對

原帖由 博士.Dota 於 3-8-2008 18:12 發表

e.g. CS 某位教授。

記錯。姚期智,拿了圖靈獎。

http://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=%E5%A7%9A%E6%9C%9F%E6%99%BA&variant=zh-tw
回復 支持 反對

原帖由 HKwww 於 1-8-2008 15:45 發表

ENGIN屈hon易
BANK都請ENGIN人的,YU哥就係minor埋finance,前途無可限量
加上變晒6963後,收生都高左唔少,已經唔可以話係水泡啦

我就係比yu神屈hon哥d=.=
好彩我細佢一年 我哥年無咩勁人 好在
yu神哥年ee先係癲

其實engine大部份我都覺得係靠自己 佢地班野係勁
但係教書屎到死
今年1104 換左人教 唔係j鐘       21個ee 17個比人捉左plag. =.= 集體retake
1103又變埋低grade科 總之全部好grade科都唔見晒
1105係返j鐘教 我先汁返條a  所以話yu神係勁野

回復 支持 反對

1104 都有得捉plag既咩? 你講lab report ar? [[tk_05]]
1103 出名難ga la~死得眼閉啦[[tk_20]] 佢教既野,會係2102教多次,到時換左ktchau上陣,就會恍然大悟 ga la...
1105咁吹水既科目,真係無搵錯人教 XD 不過佢教d野幾實用既~
神鐘崔Sir打救,每個sem至少兩條A墊底,炒極都唔會好傷既~
最衰KL Ho 話唔俾轉double degree~ 差d可以defer落黎輕輕鬆鬆~[[tk_15]]

re HK3w
minor finance 無乜用 (除左識女仔 XD Adamsteve應該明白 haha)
major finance 都無乜用,兩行專只會兩頭唔到岸.

回復 支持 反對

原帖由 [S]【YU】 於 13-8-2008 17:55 發表
1104 都有得捉plag既咩? 你講lab report ar? [[tk_05]]
1103 出名難ga la~死得眼閉啦[[tk_20]] 佢教既野,會係2102教多次,到時換左ktchau上陣,就會恍然大悟 ga la...
1105咁吹水既科目,真係無搵錯人教 XD 不過佢教 ...

我明白@@ 因為engine無女仔呀ma...  i-day同女仔sell engine  咪就係話佢知 去廁所唔洗排隊....
不過女仔少 又少d是非  engine d女仔係豪爽d

但係minor可以好似你咁摶佢比double degree你@@

崔sir哥條a 我無條汁到lo 不過佢上次做左個好正ge轉身 單腳獨立係度同我地講野 忍笑忍得好辛苦

1104有個咪用高壓電ge  咩coxxxx discharge   係黃克競做ge
之後有條傻仔 次次都係將d source改自己名就拎去交 點知哥次個tutor改左題目 咁佢實剷中啦
其他因為懶plot圖 做實驗又走左去 等data就算
比個tutor對佢地d data 知道佢地抄
有人係抄5份source合一都比佢捉到

考完試仲有個上訴大會,佢開晒出黎話你邊part抄邊個=.=
好彩我哥份無事 哥日係pc lab做 好唔舒服 之後我家姐咁岩黎到 佢幫我做埋 哈哈
事後佢話d人白痴 圖都抄 抵比人捉
回復 支持 反對

一入學就送本關於plag的書, 真係[[bao_35]] ....

老老實實, 我唔會gum做[[bao_15]]
低GPA 都係gum話[[tk_25]]
回復 支持 反對

所以入到大學,就唔好亂抄功課喇....(無錯,這暗示中學時係可以抄.....不過得失就要自己負責,到考試完左,就唔好怪學校無俾足夠練習你.)

jzhong 教親既course d lab 多數都係等抄 data 然後返去 plot graph...而大部分既機器,都係好大error....基本上data無錯,graph就唔會錯.就算個graph同理論相違,都未必錯,呢d往往可從source有跡可尋,我咁耐以黎d report都係自己做...最多參考下..
曽經有人fyp醒目到改名照交,結果如何,唔駛講啦. 4份assignments 的plagar, 都幾慘 XD

玩熟左遊戲規則,lab其實都唔會煩得去邊. 最緊要準備充足,知道lab時佢做緊乜,睇埋d題目,唔識到時con. 事後你炸佢email,佢唔覆你都吹佢唔漲...淪落到要問jzhong,然後等佢答一句i dunno, 就真#$%^了. 事實證明,jzhong 同 demtor係無乜溝通...不過佢地都好體恤同學既難處ge,例如佢dem唔倒d data 俾我地,都會話俾我地知點做份report,畢竟最後改report既係佢.

plagar , 真係唔好亂試呀.....我每次漏俾人reference下,都有d怕俾人濕一鑊....

睇黎係時候要開新掂,講下大學幾件事. XD
回復 支持 反對

原帖由 [S]【YU】 於 15-8-2008 17:28 發表
所以入到大學,就唔好亂抄功課喇....(無錯,這暗示中學時係可以抄.....不過得失就要自己負責,到考試完左,就唔好怪學校無俾足夠練習你.)

jzhong 教親既course d lab 多數都係等抄 data 然後返去 plot graph...而大部 ...

我寫緊篇文... 後來寫到差唔多先發現有前人做o既野同我幾似 [[bao_40]]
回復 支持 反對

前人做左, 就唔做
特別係Maths [[bao_19]]
回復 支持 反對

原帖由 [S]【YU】 於 15-8-2008 17:28 發表

jzhong 教親既course d lab 多數都係等抄 data 然後返去 plot graph...而大部 ...

我地唔可以過界@@
因為有個區係專上學院
但係哥度個版主 半年無上過黎 叫大f 調一調較下佢啦=.=
有人係度賣埋廣告佢都唔理 係度呃飯食

好彩我做lab都ok認真   加上sem2我調左時間做lab 去上spanish
d tutor認得我  佢問我問題我又識答佢 根本上我諗佢都覺得我唔洗抄

year2  power electronics係咪真係好癲架....
回復 支持 反對