查看: 3132|回復: 50
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 請各位細心想想~『不喜別進』

請各位細心想想~是你玩遊戲還是遊戲玩你......

大家可能覺得你在遊戲中操控自己角色~

但是....你已經不知不覺間彼遊戲操控了......

期實....你們在遊戲中瘋狂地升級為啥?就只是為了在遊戲中的地位!

遊戲中的世界不能跟現實世紀在一起~

可能~大家只當玩遊戲為"消遣"~但是你們長期玩下去...就會上癮!

大部份遊戲都是不用錢就能完~商城物品很吸引~是嗎"??

你們會浪費金錢去買點數卡~你們想一想~買點數卡的金錢哪來的?

是爸~媽給你們的~本人沒有什麼閒錢~爸只會給我早餐,午飯錢~

你們購點數卡就等於浪費爸~媽辛辛苦苦工作得來的"血汗錢"

我已經不知不覺之間浪費了上千的金錢來購點數卡~現在........才知道浪費了金錢,可惜~太遲了吧。

我從三年級開始就踏進遊戲世界~也有4年時間~該停止了吧~

升了中二後~我已經停止完全部的遊戲~大部份已經全砍了~

慢慢地~自己多麼強電腦已經英雄無用武之地~因為....我現在是在網路上消遣~不再接獲遊戲了...........

但是.....自己還是"電車男",當自己外出的時候~總是覺得路人在看你~取笑你.....
回復

我玩game最多玩2日,算唔算比佢控制
回復 支持 反對

我已玩了遊戲5年時間
不斷斷斷續續地玩
只是在一隻遊戲上玩上千元
到了後來我放棄玩的時候
我才發現浪費太多金錢
所以商城物品....也不可過份地買~_~
回復 支持 反對

原帖由 EY3P 於 4-10-2008 08:20 發表
請各位細心想想~是你玩遊戲還是遊戲玩你......

大家可能覺得你在遊戲中操控自己角色~

但是....你已經不知不覺間彼遊戲操控了......

期實....你們在遊戲中瘋狂地升級為啥?就只是為了在遊戲中的地位!

遊戲 ...

發現兩個錯字...
還有....錢不一定是父母給的 玩遊戲的不一定是小孩子
所以錢 可以是自己賺 可以是父母給
回復 支持 反對

講得好好v_v
我好耐之前買左點數之後都有點後悔
做咩要咁樣...咁哂錢
回復 支持 反對

打左好多年online game
除左上網費之外 1毫子都冇放過落隻game度
回復 支持 反對

我諗起初中玩過一隻game.用左好多錢買點卡..諗番..真係哂..
回復 支持 反對

個人喜好ja
你屋企有好米嫁話,你放幾千到幾萬蚊
不過我e d小康家庭,放一千而經幾多
最多果次都係玩巨商放左千幾蚊
買完後好後悔
回復 支持 反對

玩左成6年online game(由三年級開始),對online game既款式已經太熟悉了,不會被吸引,覺得好玩就買1包點,唔好玩就當消遣,到目前為止,用係online game既錢唔夠500.

對於果d hk戰士,實在為佢地父母心痛
回復 支持 反對

玩星夢反而搵左唔少錢- -
回復 支持 反對