查看: 6056|回復: 53
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[感嘆] 好多表現良好既版主無故被革職...

關閉 [複製鏈接]
雖然我只係一個小會員.....但係我認為好多版主都感到好無奈
例如籃球版中既版主都表現好好....
如果咁樣炒左去....我相信籃球版既秩序會比之前差...
其實唔只係籃球版...仲有其他版....
就咁一個原因..未有限期前去報到既版主會被革職...會唔會離譜左d??
版主係一個唔知情既情況下被革職...又冇收到短消息通知要去報到
我諗其他版主對你地高級管理層唔多唔少都有d失望.....唔只版主,,會員都係
希望高層可以檢討下處理方法....以免導致一個個良好表現版主無故被革職!

超版話: 因為定期進入版主區是版主的責任,而今次行動亦主要清除忽略版主區存在的版主,
至於為何沒有人提醒閣下,算是人際關係問題吧?

入版主區係版主既責任...但係完全唔知情加上冇pm通知.....
忽略版主區就要被炒?? 有冇離譜d??
我諗報到原因係要知道版主有經常上線...但係唔一定用呢個方法阿嘛?...<-可能我諗錯喇
但係佢地同時都好好地管理緊一個版.....
呢句更加離譜....你地高層係咪要向每個版主都要發出pm通知呢??
人際差既版主就要面臨被炒既後果....無言
有d本身人際唔係差既都收唔到pm通知....好明顯係高層出錯問題
有d人際差但係唔代表做唔到野...咁搞法失去咁多良好版主...你地高層認為會開心嗎?
好希望壇主會親自解答....

重要既問題係家下空左既版極有可能被人惡意洗版...而令到本身屬於果個版既版主冇能力處理版務!
我係版主都感到非常無助及無奈喇....
講真喇...版主經常都履行佢地既責任有管理好個版...唯一冇報到既就要革職....
希望高層會鬆手d囉....
回復

這是內部決策問題我不方便詳細回答你
不過我認為一個版主的人際關系是要有一定程度,無論是與會員或是版主之間
超版也說過到版主討論是責任之一
裡面有很多版主的討論及重要公告等等...
其實這段報到時限其實已經算很長的了
即使是剛上任的我也知道存在(我在此行動前幾天上任
至於你說的惡意洗版行為
有超版在可以暫時解決這些惡意行為的
這行動本身的意義在於減少一些少上線、有疏忽的版主
我相信如果有些版主真的能勝任而被格除職務的話,有一番詳細解釋及誠意等等會有機會復職?
回復 支持 反對

↓↓↓以下個人觀點↓↓↓

理由你已經知點解~唔洗多講
入版主區係版主既責任...但係完全唔知情加上冇pm通知.....
忽略版主區就要被炒?? 有冇離譜d??

一點都不離譜
1.身為版主應該有自覺啦~每次要其他人提醒都好失格?
2.既然入版主區係版主責任之一,咁版主唔入係唔係失職?
我諗報到原因係要知道版主有經常上線...但係唔一定用呢個方法阿嘛?

要知道版主有無上線..唔需要呢個方法

呢句更加離譜....你地高層係咪要向每個版主都要發出pm通知呢??
人際差既版主就要面臨被炒既後果....無言

人際差唔差呢~就係個別既問題
一樣還一樣~
無報道就無報道~做得好還做得好
兩樣唔可以混為一談

講真~如果你人際關係好~總會有其他人暗中通知啦~"~
如果個個版主無哂溝通~各自為政~咁呢個論壇希望都不在了~"~
回復 支持 反對

↓↓↓以下個人觀點↓↓↓

理由你已經知點解~唔洗多講

一點都不離譜
1.身為版主應該有自覺啦~每次要其他人提醒都好失格?
2.既然入版主區係版主責任之一,咁版主唔入係唔係失職?

要知道版主有無上線..唔需要呢個方 ...
愛好者 發表於 3-6-2009 17:29

如果個個版主無哂溝通~各自為政~咁呢個論壇希望都不在<~
對,我想說的也是這個
至於上線不上線不是這次行動的重點
回復 支持 反對

既然定期進入版主區是責任,那沒有定期進入版主區不就是沒有盡責嗎?
履行責任需要別人來提醒嗎?
管理員沒有發出通知的需要,因為現在只不過是在清除沒有履行責任的版主。
至於為何沒有其他版主好心通知要到版主區報到,難道這不是人際關係問題,
請閣下不要歪曲及誤解本人的意思。
回復 支持 反對

定期進入版主區是責任....咁點解唔擺係公告等大家都清清楚楚呢?
靠其他版主去通知根本就唔係咁可行...
岩岩做版主既人要靠第二個版主通知,,,佢人際好..冇問題
但係平時同其他人冇咩野傾而又有能力做到版主既人....佢人際差...所以岩岩上位冇幾耐就比人革走咁話喇wo?
要100%令版主知道要定時入版主討論版報到....放上公告/通知每位係最穩陣既方法
回復 支持 反對

良好表現(?)
沒有一個標準說如明何是良好...
但他們沒有盡版主的責任(入版主區)就是不對的地方之一
高層沒有要求我們每日也要管版

其實是次報到已經有一段時間...
在這麼長的時間亦沒有進入版主區
也是有不盡責的地方
不論他們的管理如何優秀
回復 支持 反對

點解佢地冇入呢???
唔係佢地唔肯入,,,係冇得到通知...
既然係一個責任要入板主區....咁上頭係咪要向每位發出通知以確保每位版主清楚知道?
既然係一個責任...姐係一個規距....一個規距又點解要暗中通知???唔係要公然通知大家嗎?
回復 支持 反對

定期進入版主區是責任....咁點解唔擺係公告等大家都清清楚楚呢?
靠其他版主去通知根本就唔係咁可行...
岩岩做版主既人要靠第二個版主通知,,,佢人際好..冇問題
但係平時同其他人冇咩野傾而又有能力做到版主既人....佢 ...
kElvIN~ 發表於 3-6-2009 17:55

通告? 版主區內的守則已經列明,只不過一般會員無法查看,但並不代表不在在。
回復 支持 反對

通告? 版主區內的守則已經列明,只不過一般會員無法查看,但並不代表不在在。
五月霜 發表於 3-6-2009 18:01

版主區內的守則已經列明......
咁岩岩上位個d唔係好知版主區既存在....單靠人際關係根本唔可以確保到佢係咪100%入板主區報到
咁係咪pm通知佢要定時去"版主區"呢個地方準時報到會比較清楚同實際d呢?
而做左一段時間既版主...因為佢人際差而得唔到通知去報到....所以佢一直就唔知原來要入板主區報到
利用人際關係去通知真係會較可靠???
回復 支持 反對