打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 台女配印狐???請求資深教路

~如果~ 發表於 28-5-2016 14:40
明女頂唔到係因為冇咁多召物
召物多血既話 KEEP住補天使膜+回血其實好難死
相反明女冇咁多召物  ...

你確定明女不及台男+印狐?

台女百武就另計啦,完全另一種玩法無法可比
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 28-5-2016 11:37
點解明女會係大前提好頂過台女

完全唔睇情況

哦,你還是不敢承認秒數幾多哦。

不敢面對台女最大的缺陷

大把人玩天使,結果要開POST問為何頂不到黑男
回復 支持 反對

foolruner 發表於 30-5-2016 09:09
你確定明女不及台男+印狐?

台女百武就另計啦,完全另一種玩法無法可比 ...

好老實講明女真係要配神裝陣主先勁
明女打到既怪 台男都一定打到 仲多條柱可以頂
但係係明女冇咁多全血兵頂怪 裝又唔夠勁既情況下
我諗唔到明女比台男更安全更穩陣既打法
當然你比回血就更係明女勁啦
但當天使常開膜既時候係唔洗回血咁濟
打得耐/兵走散曬既話明女又要開過技
明女唔係唔好 但係唔夠台男咁好用
但台女同明女比 我會用台女多D
因為台女可當主力又可以頂怪有百武打埋天都得 方便好多
但講暴走打怪留俾天王馬吧
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 30-5-2016 12:42
好老實講明女真係要配神裝陣主先勁
明女打到既怪 台男都一定打到 仲多條柱可以頂
但係係明女冇咁多全 ...

哦你提實用性,以為你提回血量

我自己暴走就需要明女多,再開印狐天使會太花時間控制,通常只會二選其一,有時間加防不如急殺一隊減輕攻擊力
因為印狐、天使、台柱,有時加發符,通常第三四隊會殺到,如果是打冰術士/親兵,會被冰/減攻擊,時間太久機率會增加
不過印狐/明女/天使都有致命缺陷,被冰住了會無法補回血,台男就可以
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 30-5-2016 14:00
算啦

同佢講兵陣哂氣

新扯開話題技巧
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 30-5-2016 16:26
有實力講野就無人插

無料亂講野就被人插

哦,都是你嗎?

究竟台女幾多秒才1攻呢?
回復 支持 反對

花3,印象,燕2,印天使  冇王巨金時就唔洗諗~~
依D帥有裝都夠打冰城3-6 冇王巨金時就唔洗點諗
要台男好過  你又唔係玩反傷 印狐真係覺得幾得意之外 真係哂位既野黎-.-
依加祝斧X2 +台男  玄冇祖 你都唔洗點升- -
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 28-5-2016 14:40
明女頂唔到係因為冇咁多召物
召物多血既話 KEEP住補天使膜+回血其實好難死
相反明女冇咁多召物  ...

如果講回血...我覺印狐加台男都未必係明女個皮..個時我1m魔以經係我1.4m魔台男回既血多200,我仲要得特性5點,如果加10點我覺得明女回血比得上印狐加台男
回復 支持 反對

3-5秒哦
我數,出三角計,第一場6秒,第二場7秒,第三場9秒,第四場11秒
而且不是減全體(至少看不到三角)

3:00我好像見到一隻孔
3:04已經見不到,哪裏去呢?

你肯定1傷?
https://www.youtube.com/watch?v=R82eCog1Va0
你的片,我至少看到五種傷害數字2XXX、2XX、1XX、7X、1攻
根本不是一減就1傷
憑此估計,台女應該可以疊加減攻,那麼血台女是否可以用疊加得到1攻的效果呢?

究竟除了台女,還有幾多隻頂怪呢?
天使?祝斧?精靈?
究竟那個升級,有幾多是台女的功勞呢?  

不能不承認台女強大(真奇怪,我都是台女支持者,反而要承認 )
但只是開技後,早期要被圍攻N秒後才開技,未必人人能捱,隻隻怪能捱
至少不會是連冥象都能群滅的新手能頂的,不如老老實實玩3隊或以下(配燕)
至於惡力能否減攻……你自己測試吧

而樓主連明女黑男都頂不住,就別拿你全神裝陣來比較了,堅離地

一般拍片都會全神裝+最佳表現+最佳運氣,難以反映真實

另外,台女自從某次改版,已經大改動,熊挑時間減少,但機率增加,不能挑天怪。
但熊挑時間減少,會令暴走出大問題,因為會把怪扯開扯亂,減慢殺怪時間
(不能挑天怪不屬於問題範圍)
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 31-5-2016 16:09
其實你係咪真係唔識數?

第1場6秒?

哦,原來我一世不召怪,就一世不死兵
召怪才計算,那我玩台女,不召怪了

哦,原來死兵不計數
那我玩台女,死全陣,好強大

哦,原來台女不能減持續技傷
那我玩台女,打中毒怪,死後0攻

不是多次減攻,那為甚麼會有四個相差如此遠的數值?
如果持續傷,為何一開始2XXX,中間會變成2XX?

究竟那個升級,有幾多是台女的功勞呢?

重點在於這句,不過你無答
問得簡單一點,
究竟沒有天使、神裝、祝斧,能不能捱到台女減攻呢?
如不能,究竟作用會跌到何種地步?

不如你試試不用天使、神裝、祝斧,單用台女帶打?
看看你能否保住我團友?
或者你能否保住自己?
還是其實天使都夠保,根本台女作用不大?

記得拍片
回復 支持 反對